В державі датській завелась гнилизна…

Ці слова, що Вільям Шекспір написав чотири століття тому, залишаються справедливими і сьогодні. Напевно, більшість вже звикла до поганих новин. Нажаль, з котегорії “просто поганих” новини дрейфують у бік демонічних: як інакше пояснити немотивовану жорстокість, безутримну жадібність і непролазну тупість.

Минулої п’ятниці тринадцятирічна Lauren Landavazo поверталася з подругою додому після шкільних занять. Двадцятирічний Kody Lott розстріляв дівчат із рушниці. Lauren загинула. Її подруга важкими пораненнями у реанімаційному відділі місцевої лікарні. Після аресту злочинець признався, що диявол допоміг йому спланувати і здійснити вбивство.

Сімнадцятирічний юнак з Брукліна згвалував чотирнадцятирічну дівчину і почав хвалитися цим у Facebook. Лише після того як історія отримала розголос, поліція почала його розшукувати.

Вчора, в наслідок газової атаки парами хлору в Алеппо, Сирія отруїлося 120 чоловік, серед яких десять жінок і 37 дітей.

Лише протягом цих вихідних, лише в Чикаго загинуло 13 і поранено 43 людини. Серед них вагітна (на дев’ятому місяці) жінка, що отримала поранення в живіт. За допомогою лікарав, вона народила дитину.

Такі новини можна продовжувати іще довго. Але їх варто знати не для того, щоби впадати в депресію та каталептичну бездіяльність, а щоби зважаючи на глибину падіння суспільства залишатися людиною і християнином.

Позитивним прикладом був Robert Morin, бібліотекар Нью-Гемпширського Університету. Протягом 50-ти років Morin працював каталогізатором бібліотеки (до його обов’язків входило складати опис матеріалів). Він прочитав усі книги опубліковані в США з 1930 по 1940-й рік (за виключенням дитячих, підручників, кулінарних та специфічно-наукових видань) і передивився понад 22 000 відеофільмів. Самітник, який за життя харчувався напів-фабрикатами, водив Плімут 92-го року і був надзвичайно скромним, після смерті заповів рідному університету 4 мільйони

Він думав вони знають краще як їх витратити. Університет продемонстрував свої приорітети. Бібліотека отримала аж… 100 тисяч. Для порівняння, на відео-табло для футбольного стадіона витратили мільйон з пожертвуваних грошей.

Дай Боже нам розуму розпоряджатися Твоїми дарами.